Vissza

443. Újabb öt kérdés a koronavírussal kapcsolatosan

In Burtáj by Tamas

Ha Kínában a COVID-21-nél már nem maszkot, hanem majd gázálarcot kell hordaniuk az embereknek, úgy vajon Európa és a világ ebben is vakon követni fogja a kínaiakat?

Ha tavaly többen haltak meg, mint idén, akkor nem túlzás egy kicsit az óriási világjárvány megnevezés a jelenlegi helyzetre; akkor nem inkább arra gondol az ember, hogy éppen átverni, és nem megmenteni akarják?

Vajon érdemes volt-e tavasszal lezárni szinte az egész világot, ha végül nemhogy nem sikerült megállítani az influenza terjedését, de úgy néz ki, hogy jobban erőre kapott?

Vajon a COVID-19-nek „happyend” lesz a vége, és feltalálva az ellenszert legyőzi az emberiség, vagy esetleg évekig elhúzódik a történet, komoly károkat okozva az emberi szellemben, a mentális késztetésekben, a gazdaságban és a fizikai egészségben?

Vajon az államhatalom hozhat-e ennyire korlátozó intézkedéseket olyan felnőttekkel szemben, akik egyébként rengeteg felelős döntést hoznak a családban, a munkahelyen, és nem mellékesen négyévente a szavazófülkében, vagy netán gyerekként, esetleg alattvalóként kezelik őket, akik nem képesek eldönteni, mikor mekkora kockázatot vállalnak, legyen szó járványról, vagy bármi egyébről?