Vissza

488. Hogyan függhet össze a vírus a migrációval?

In Burtáj by Tamas

Nem elképzelhetetlen, hogy ezt a vírust a liberális think tank találta ki és fokozta világjárvánnyá, méghozzá azért, hogy a konzervatív vezetők legfőbb ütőkártyáját, a migrációt leárnyékolják. A konzervatív vezetők évek óta a migrációval rettegtették a népet, és bejött nekik, működött a propaganda, rengetegen rettegtek attól, hogy száz éhező menekült elfoglalja az országát.

A liberális think tank így gondolkodhatott:

Milyen jól megy a konzervatívoknak? Milyen jól rettegtetik a népet? De irigylem őket! Néhány éhező szerencsétlen elindíttatnak a határ felé, majd a haza védelmében megállítják őket. Ha így megy, örökké hatalmon maradnak. Nincs más, találjunk ki valamit, amitől jobban rettegnek az emberek, mint száz éhező menekülttől. Csak van ilyen, biztatták egymást egy-egy nehezebb napon. Mi is lehet? Mi is lehet? Mi is lehet nagyobb rettegés? Megvan, kiáltottak fel néhány év gondolkodás után. Egy vírus. Hát persze, egy vírus, hogy nem jöttünk rá erre előbb. Majd mi megmutatjuk a konzervatívoknak, hogy jobban tudunk rettegtetni. Igaz, ettől nem lesz liberálisabb a világ, de legalább mi rettegtetjük az embereket, mi irányítjuk a gépezetet; és ami a legjobb, hogy a konzervatívok se tudnak mást tenni, mint sodródnak velünk, az élére állnak az ügynek, mert különben majd megbélyegezzük őket, hogy nagyon gonosz emberek, hisz nem vigyáznak az öregekre, hogy nem törődnek az emberek egészségével stb. A vírus le fogja győzni a migrációt, nagyobb rettegéssé fokozzuk, legalább is egy darabig biztosan, aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle, vélekedhettek egymás között a szabadelvűek.

Hogy kreálta is a vírust a liberális think tank, vagy „csak” egy éppen meglévő vírusra rákapcsolódott, fogalmam sincs, de Machiavelli óta minden elképzelhető

Természetesen létezik a vírus, van migráció, és a természeti katasztrófák se légből kapottak, de a politika eltorzítja őket, elsősorban a politikai hatalom megtartására és megszerzésére használja, ráadásul úgy, hogy napról napra nyomasztja az embereket, a félelmet és a gyűlöletet a végsőkig fokozva.