Vissza

440. T. Donald, a COVID-19 és azok az összeesküvéselméletek

In Burtáj by Tamas

A koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméletek közül talán az tűnik a legérdekesebbnek, amelyik azt rebesgeti, hogy T. Donaldra van kiélezve a történet. Ezek szerint Kína, Perzsia, a demokraták (liberálisok) és a Kínában termelő amerikai vállatok kreálták a vírust, és szabadították rá a világra, majd a média segítségével kellőképpen felnagyították és eltorzították. Úgy látták, és ezt valószínű, helyesen mérték fel, hogy valami rendkívüli esemény kell ahhoz, hogy T. Donaldot megbuktassák. A vírusnál kreatívabbat és humánusabbat nem tudtak kitalálni. Kockáztatni nem akartak, a legnagyobb lapot játszották ki, és azzal nyugtatgatták lelkiismeretüket, hogy még mindig jobb néhány idősebb ember halála, minthogy T. Donald újabb négy évig pusztítson a világban.

Meg egyébként is, világszerte vesztésre állunk, morfondírozhatott magában a liberális think tank, muszáj valami olyasmit kitalálni, amitől ugyan liberálisabb nem lesz a világ, de legalább ideiglenesen anarchiába fullad. Az anarchia pedig még mindig jobb, mint az, hogy ezek a csúnya autokrata vezetők irányítsák a világot, hisz az anarchiából, ha veszélyes játék is, még akár győztesen is kikerülhetünk.

Másrészről Kína a járvány alatt még be is kebelezheti Hongkongot, Perzsia pedig enyhíthet az évek óta ránehezedő politikai-gazdasági nyomáson, nem beszélve arról, hogy mind Kína, mind Perzsia úgy gondolkodhatott, hogy számukra T. Donaldnál rosszabb nem lehet, ami, látva az elmúlt négy évet, akár még igaz is lehet.