Vissza

415. Belpolitika 27. Ki a FIDESZ legfőbb támogatója?

In Burtáj by Tamas

Gy. Ferenc és csapata. Rengeteget köszönhet a FIDESZ nekik. A velük szembeni ellenszenv és félelem hathatósan segít abban, hogy a FIDESZ tábora együtt maradjon. Sokszor hihetetlennek tűnik, hogy ők (Gy. Ferenc és csapata) ezt nem látják, csak öntudatlanul teszik a dolgukat, szerepelnek, fecsegnek, gyűlölködnek, amitől a saját táboruk nem lesz nagyobb, ellenben az ellenfelet újra és újra összerántják, egységbe kovácsolva őket.

Néha akaratlanul felmerül, hogy nem lehetnek ennyire elborultak, hogy ne lássák ezt, és akkor pedig megemelem a kalapom a hatalomtechnika ilyen fokú alkalmazása előtt, mert még az is lehet, hogy a legfelsőbb szinteken a két tábor összejátszik – szítva egymás ellen a félelmet és a korlátolt gyűlöletet, egybetartva ezzel a saját táborát, és fenntartva a demokratikus show-t.

Hogy miért játszanának össze? Azon felül, hogy akár úgy is gondolkodhatnak, hogy egy sekélyes szellemi szinten tartva a tömegek jobban és könnyebben irányíthatók, így időközönként politikai csontokat dobnak a közéletbe, amin a táborok kiőrjöngik magukat, hogy aztán a szörnyű ellenség árnyékában megkérdőjelezhetetlenné váljék saját vezérük; de mindemellett még az is lehet, hogy ugyanazon nagyhatalmi erők befolyásolják őket a háttérből, akik így látják biztosítva a hatalmukat a térségben.

Persze, lehet, hogy csak fölöslegesen okoskodom, és a magyar közélet, ahogy mondani szokás manapság, ennyi, ennyit tud, nem többet, ahogy valószínűleg máshol se sokkal különb; igy működik a demokratikus társasjáték.